Gode råd

Valg af pensler:
Når du skal male eller lakere med alkyd- eller terpentinprodukter, anbefales det, at bruge en pensel med naturhår. Hvor imod det er langt bedre, at bruge kunstfiberpensler til malinger, som er vandbaserede.

Vandbaseret maling:
Husk - at vandbaserede malinger ikke bør anvendes udendørs, hvis temperaturen er mindre end +10 grader. Malin tåler ikke frost, og kan blive råddent. Du kan aflevere den ødelagte og gamle maling til miljøbilen eller på genbrugspladsen, så er du også med til at værne om miljøet.
Klar til næste dag:
Køb en rullespand istede for en rullebakke, den er hurtigere og sviner mindre. Der kan købes rulleposer til at indsætte i rullespanden, praktisk ved brug af flere farver, og der er mindre at gøre rent.

Rengøring af pensler:
Efter brug af pensler, skal de vaskes ud og smørres ind med sulfo/sæbe. Lad dem tørre. Når penslerne skal bruges igen, skal du bare vaske sæben ud, og penslerne er klar til brug med dejlige bløde hår.
Få inspiration: Indendørs Udendørs Fagligt fokus Malermesteren anbefaler Forespørgsel vedrørende opgaver Farverådgivning